Voorkom gehoorschade


Voorkomen is beter dan genezen

Kinderen beginnen op steeds vroegere leeftijd met het consumeren van decibellen, bijvoorbeeld met mobiele muziekapparatuur. Dat dat niet geheel zonder risico’s is, mag duidelijk zijn.

Voorkomen is beter dan genezen. Deze wetmatigheid geldt in veel gevallen ook voor het gehoor. Écoutez biedt op tal van manieren adequate oplossingen om schade aan het gehoor te voorkomen, dan wel in een vroeg stadium te herkennen. Bij preventie kunt u denken aan gehoorbescherming, hoortesten en oordoppen op maat.Vergoedingen

Met of zonder bijbetaling?
Vergoeding van hoortoestellen wordt geregeld via het basispakket van uw zorgverzekeraar.

Misschien bent u daarnaast aanvullend verzekerd? Dan is het goed mogelijk dat u zonder bijbetaling een hoortoestel kunt aanschaffen.

Écoutez adviseert om altijd van te voren even contact op te nemen met de zorgverzekeraar over de hoogte van de vergoeding voor uw hooroplossing.

Kosten van medische hulpmiddelen, zoals een hoortoestel, zijn in principe aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Het gaat daarbij om het bedrag dat u zelf als eigen bijdrage betaalt. Kosten die al zijn vergoed door uw zorgverzekeraar of een andere instantie zijn niet aftrekbaar.