Koos Postema: ‘’ Dankzij Écoutez hoor ik er weer bij!”

 

Wij kunnen u het wel vertellen maar een ervaring van een trouwe klant zegt veel meer. “Al geruime tijd had ik problemen met verstaan en dacht altijd dat het aan de ander lag. Na lang aandringen van mijn vrouw besloot ik toch maar naar de KNO arts te gaan. Die vertelde mij dat ik een hoortoestel nodig had. Dat had ik zeker niet verwacht. Op advies van de KNO arts kwam ik terecht bij Écoutez. Jacob Muijs en Lisette Kolenbrander hebben mij verteld wat de mogelijkheden waren en al snel kreeg ik hoortoestellen in. Om alles zo goed mogelijk in te stellen maakten ze gebruik van een meting (Visible Speech Mapping). Hierdoor konden zij precies zien hoe de hoortoestellen ingesteld moesten worden, maar zo kon ik ook zien wat ik nodig had om zo goed mogelijk te verstaan. Ik besefte dat de hoortoestellen meer versterkt en duidelijker moesten, waardoor ik beter zou verstaan. Zou mijn familie dan toch gelijk hebben? Nu ik de hoortoestellen draag besef ik wat ik gemist heb en wat ik nodig had om er weer bij te horen. “ Aldus Koos Postema

 

 

Deze reactie van Koos Postema is er een die voor ons van Écoutez niet vreemd is. Iedereen denkt in eerste instantie dat de omgeving minder duidelijk en sneller is gaan spreken. Helaas is de verwerking van de woorden verminderd naarmate we ouder worden. Maar door een hoortoestel te dragen kunnen we dat verbeteren.

Écoutez beschikt over een revolutionair meetsysteem met de naam Visible Speech Mapping. Lisette Kolenbrander van Écoutez geeft aan dat het beschikken van deze meetapparatuur het onderscheid maakt in kwaliteit van de audicien. Visible Speech Mapping (VSM) betekent letterlijk vertaald ‘het zichtbaar maken / in kaart brengen van spraak’. VSM is geen hoortest maar een meetinstrument waarmee er geluiden omgezet worden in een afbeelding. Bij deze meting kunnen wij aan u laten zien of de spraaksignalen goed overkomen. Door middel van een testsignaal van spraak wordt er geanalyseerd en zien we op een beeldscherm komen in vergelijking met de doelcurve (gehoorverlies). Deze doelcurve toont aan hoe het in de meest ideale situatie zou moeten zijn en laat zien hoe het hoortoestel ingesteld staat. Er kan op deze manier worden beoordeeld of de hoortoestellen goed genoeg ingesteld staan om alle soorten spraak, van heel zacht tot hard, goed genoeg bij u overkomen.

Wij van Écoutez ervaren dat klanten die aangepast zijn met VSM de resultaten veel hoger liggen. Doordat we inzichtelijk kunnen maken wat de aangeboden versterking doet is het voor veel mensen sneller te accepteren om meer geluid aangeboden te krijgen. Bij de keuze comfort of resultaat zijn we geneigd te kiezen voor comfort, maar nu kunnen we de consequenties laten zien. Het verstaan zal minder goed zijn.

Écoutez is trots dat wij mogen beschikken over VSM en laten het u graag zien!