Donderdag 19 en vrijdag 20 mei 2016:

 

Goede Gezondheidsdagen bij Écoutez

 

Écoutez is dé specialist in hooroplossingen voor midden-Nederland en doet graag iets extra’s. Daarom organiseert Écoutez twee Goede Gezondheidsdagen. Iedereen is welkom!

Voor veel mensen zal het heel herkenbaar zijn. Eigenlijk is het hoog tijd om het gehoor eens te laten testen. En een oogmeting kan ook helemaal geen kwaad. Bovendien is het alweer jaren geleden dat de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel werden gemeten. Maar het kost tijd en energie om daarvoor de benodigde afspraken te maken. Tijdens de Goede Gezondheidsdagen wordt een kort programma aangeboden dat in het teken staat van gezondheid en vitaliteit.

 

 

 

Lisette Kolenbrander van Écoutez: “Het idee is om op een laagdrempelige manier een indruk te krijgen van hoe het gesteld is met enkele wezenlijke onderdelen van je gezondheid. Wij hebben zorgprofessionals uitgenodigd die ons tijdens deze gezondheidsdagen komen ondersteunen: Ellen Gouwerok, optometrist van Iris Brillen uit de Laanstraat in Baarn, verzorgt de oogmeting. Een ervaren doktersassistent neemt de bloeddruk op en bekijkt de bloedsuikerspiegel, van groot belang voor de algemene gezondheid. Uiteraard nemen wij zelf de hoortest voor onze rekening. Mocht er vervolgens ergens een afwijking te zien zijn - iets met de ogen, matig gehoor, een hoge bloedruk, een alarmerende bloedsuikerspiegel - dan krijgt de bezoeker gelijk een advies voor de te nemen vervolgstappen. Misschien is een vervolgafspraak nodig of een bezoekje aan de huisarts.”

 

Écoutez hoopt met deze twee dagen op een leuke en sociale manier een bijdrage te leveren aan de gezondheid van de bezoekers. De twee Goede Gezondheidsdagen vinden plaats op donderdag 19 en vrijdag 20 mei van 10.00 tot 16.00 uur in de winkel van Écoutez in de Brinkstraat 22-24 in Baarn. Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Lisette Kolenbrander van Écoutez, initiatiefnemer van de Goede Gezondheidsdagen en Ellen Gouwerok, optometrist van Iris Brillen (rechts op de foto).

Foto: Caspar Huurdeman