Donderdag 16 maart 2017:

Goede Gezondheidsdag bij Écoutez

 

 

Écoutez, dé specialist in hooroplossingen voor midden-Nederland, organiseert net als vorig jaar een Goede Gezondheidsdag.

 

 

Eigenlijk is het hoog tijd om het gehoor eens te laten testen. En een oogmeting zou ook helemaal geen kwaad kunnen. Bovendien is het alweer jaren geleden dat bloeddruk en bloedsuikerspiegel werden gemeten. Maar het kost tijd en energie om daarvoor de benodigde afspraken te maken. Voor veel mensen heel herkenbaar. Tijdens de Goede Gezondheidsdag loopt de bezoeker gewoon even binnen om zijn of haar gezondheid op enkele wezenlijke punten te laten nakijken. Wel zo gemakkelijk.

Lisette Kolenbrander van Écoutez: “Vorig jaar hebben wij deze dag voor het eerst georganiseerd. De belangstelling overtrof onze stoutste verwachtingen. Blijkbaar vinden mensen het fijn om op een laagdrempelige manier een indruk te krijgen van hoe het gesteld is met hun gezondheid.”

 

 

 

Een optometrist van Iris Brillen uit de Laanstraat in Baarn verzorgt de oogmeting. En een doktersassistent neemt de bloeddruk op en bekijkt de bloedsuikerspiegel, van groot belang voor de algemene gezondheid. “Uiteraard nemen wij zelf de hoortest voor onze rekening. Mocht er vervolgens ergens een afwijking te zien zijn - iets met de ogen, matig gehoor, een hoge bloedruk, een alarmerende bloedsuikerspiegel - dan krijgt de bezoeker gelijk een advies. Misschien is een vervolgafspraak nodig of een bezoekje aan de huisarts,” aldus initiatiefneemster Lisette Kolenbrander. “Wij hopen met deze dag een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de bezoekers, net als vorig jaar.”

 

 

 

De Goede Gezondheidsdag vindt plaats op donderdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur in de winkel van Écoutez in de Brinkstraat 22-24 in Baarn. Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

 Gezondheidsdag