Informatiedag over vergoeding hoortoestellen
Er is op dit moment veel onduidelijkheid over de hoogte van vergoedingen van zorgproducten in 2013. Ook mensen die een hoortoestel nodig hebben, weten vaak niet waar ze aan toe zijn. Daarom organiseert Écoutez een informatiedag op donderdag 8 november in Baarn. Tevens kunnen wij u uitleg geven over de fiscale gevolgen van de veranderingen op het gebied van vergoedingen.


Écoutez Hoortechniek met vestigingen in Baarn en Bunschoten-Spakenburg levert hoortechniek op maat. Ilse Kolenbrander van Écoutez maakt zich zorgen over de hoortoestelvergoeding in 2013. Ilse: “Er gaat veel veranderen door het nieuwe vergoedingssysteem. Eén van de belangrijkste gevolgen is dat mensen minder keuzevrijheid krijgen als het gaat om hooroplossingen. Dat betekent heel concreet dat je niet meer zelf voor een hoortoestel kunt kiezen dat het beste bij je past. Vanaf volgend jaar ben je namelijk gebonden aan de randvoorwaarden van de zorgverzekeraar.”

Ook financieel gaat er het één en ander veranderen. Ilse Kolenbrander: “In 2013 betaalt de cliënt zelf 25 procent van het hoortoestel dat hij of zij via het nieuwe vergoedingssysteem krijgt. Daar staat tegenover dat er een belastingvoordeel kan optreden.”

Tijdens de informatiedag kan iedereen met vragen over de hoorstelvergoeding in 2013 bij onze vestiging te Baarn binnenlopen. De medewerkers van Écoutez zullen in één-op-één gesprekken zoveel mogelijk duidelijkheid verschaffen. Met vragen over de fiscale gevolgen kunt u die dag ook terecht. Alle adviezen zijn gratis.

“Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten weten waar ze aan toe zijn. Daarom organiseren wij deze dagen. Mensen die op korte termijn een hooroplossing nodig hebben, adviseren wij om nog dit jaar in actie te komen”, aldus Kolenbrander.

De informatiedag is op donderdag 8 november 2012 van 10.00 tot 17.00 uur bij Écoutez Baarn, Brinkstraat 22-26, tel. (035) 543 19 85. Vooraf aanmelden is niet nodig. Ook als u (nog) geen cliënt bent bij Écoutez bent u van harte welkom.