Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85 | info@ecoutez.nl

Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief

U HOORT ER WEER BIJ

Hoe meet een hoortest mijn gehoorschade?

Hoe meet een hoortest mijn gehoorschade?

Hoortest bij Écoutez

Misschien wel één van de meest gestelde vragen die wij krijgen betreft de hoortest en hoe die in zijn werk gaat. Dat gaan wij u hieronder haarfijn uitleggen. Maar laten we bij het begin beginnen. Mensen die gehoorverlies ervaren, kunnen zich knap onzeker voelen. Toch is het voor velen nog een hele stap om zich voor een hoortest bij een audicien te melden. De medewerkers van Écoutez realiseren zich dat terdege en staan voor u klaar  met een luisterend oor. We gaan dus eerst het gesprek met u aan. Wat ervaart u? Heeft u het gevoel dat u met het ene oor beter hoort dan met het andere? Heeft u last van uw oren? Daarna onderzoeken we uw oren. Zijn ze schoon? Vertonen ze afwijkingen?

In de cabine met een koptelefoon

Dan is het tijd voor de hoortest zelf. Deze vindt eveneens plaats bij ons in het hoorcentrum. U gaat daarvoor in een speciale cabine zitten en u krijgt een koptelefoon op. Elke keer als u een piepje hoort, drukt u op de knop. Hoort u niks, dan hoeft u niks te doen. Wij voeren het geluid langzaam op tot het moment dat u iets begint te horen. Daarbij variëren we niet alleen in volume, maar ook in toonhoogte.

De verstaanbaarheid

Vervolgens hoort u woordjes door de koptelefoon en kunt u herhalen wat u hoort. Zo testen wij uw ‘verstaanbaarheid’. Ten slotte bevestigen we een blokje aan uw achterhoofd. Dat blokje gaat trillen. Die trillingen worden doorgegeven aan het slakkenhuis van uw oor en zo kunnen wij achterhalen waar uw gehoorverlies precies zit. Als we dit allemaal in kaart hebben gebracht, kunnen we samen met u op zoek gaan naar de beste hooroplossing. Dat hoeft niet altijd een hoortoestel te zijn. Misschien heeft u voorlopig voldoende aan een hooroplossing voor alleen uw tv.

Afspraak maken voor onze gratis hoortest?
Bel ons op via (035) 543 19 85 of vul het contactformulier in.