Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85 | info@ecoutez.nl

Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief

U HOORT ER WEER BIJ

Kan ik mijn hoortoestel aftrekken van mijn inkomstenbelasting?

Kan ik mijn hoortoestel aftrekken van mijn inkomstenbelasting?

Hoortoestel en de Belastingdienst

Kan ik mijn hoortoestel aftrekken van mijn inkomstenbelasting? Die vraag krijgen wij regelmatig bij Écoutez. Het antwoord luidt: ja, in sommige gevallen kunt u de kosten van uw hoortoestel opgeven bij de belasting. Dat geldt alleen als u de kosten van het toestel niet al via uw zorgverzekering terugkrijgt. De zorgverzekering werkt met een database waarin verschillende hoortoestellen staan. Staat uw hoortoestel daar op, dan wordt het vergoed door uw verzekering.

Geen vergoeding van uw hoortoestel, wel aftrekken

Staat uw hoortoestel daar niet op, dan zullen veel zorgverzekeraars het niet vergoeden. Als uw verzekeraar inderdaad niet vergoedt, dan is opgave bij de Belastingdienst wellicht een optie.

Vraag advies bij Écoutez

De medewerkers van Écoutez vertellen u graag wat voor u van toepassing kan zijn. Schroom niet om te vragen, daar zijn wij voor! Ook kunt u de informatie van de Belastingdienst nalezen.