Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85 | info@ecoutez.nl

U HOORT ER WEER BIJ

Kan ik mijn hoortoestel aftrekken van mijn inkomstenbelasting?

Kan ik mijn hoortoestel aftrekken van mijn inkomstenbelasting?

Ja, in sommige gevallen kunt u de kosten van uw hoortoestel opgeven bij de belasting. Dat geldt alleen als u de kosten van het toestel niet al via uw zorgverzekering terugkrijgt. De zorgverzekering werkt met een database waarin verschillende hoortoestellen staan. Staat uw toestel daar op, dan wordt het vergoed door uw verzekering.

Staat uw toestel daar niet op, dan zullen veel zorgverzekeraars het niet vergoeden. Als uw verzekeraar inderdaad niet vergoedt, dan is opgave bij de belastingdienst wellicht een optie. Wij vertellen u graag meer over wat voor u van toepassing kan zijn. U vindt hier meer informatie van de belastingdienst zelf.