Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85 | info@ecoutez.nl

Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief

U HOORT ER WEER BIJ

Mijn gehoor neemt steeds verder af. Wat kan ik doen?

Mijn gehoor neemt steeds verder af. Wat kan ik doen?

Ouder worden en gehoorverlies

Naarmate we ouder worden gaat ons gehoor achteruit. Dat is gewoon slijtage en de normaalste zaak van de wereld. Niets om u voor te schamen dus, al begrijpen wij heel goed dat u een drempel ervaart om een audicien te raadplegen. Goed om te weten: een groot deel van onze klanten heeft een vorm van wat we ‘ouderdomsslechthorendheid’ noemen. Wat nu?

Gehoorverlies. Wat kunt u doen?

Een hoortoestel gaat u helpen om verder gehoorverlies te beperken. Een goed hoortoestel vertraagt namelijk de achteruitgang van uw gehoor. Veel mensen denken dat hun oren lui worden van een gehoorapparaat. Het tegenovergestelde is waar. We leggen graag uit hoe dat zit.

Met een hoortoestel meer signalen naar de hersenen

Mensen met gehoorverlies die geen hoortoestel dragen, belasten hun hersenen zwaarder. Je hersenen moeten namelijk harder werken om alles wat je oren registreren, goed te verstaan. Dat kost bovendien energie. U raakt dus eerder vermoeid. Met een goed gehoorapparaat helpt u uw hersenen dus een handje. Bovendien zorgt u ervoor dat uw gehoorzenuw – die van uw oren naar uw hersenen loopt – wordt geprikkeld. Die zenuw sterft namelijk langzaam af, als uw oren te weinig signalen doorgeven. Het gevolg daarvan is dat u steeds slechter zult gaan horen.

Relatie gehoorverlies en Alzheimer

Door uw gehoor te ondersteunen met een hooroplossing verkleint u ook de kans op andere aandoeningen. Het is bijvoorbeeld aangetoond dat mensen die op tijd beginnen met een gehoorapparaat een kleinere kans hebben op Alzheimer. Meer hierover leest u in het blog Gehoorproblemen: wees er op tijd bij.

Beginnend gehoorverlies? Wacht niet te lang

Kortom: merkt u dat uw gehoor achteruit gaat? Maak een afspraak met ons!