Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Waarom een Nationale Hoor2Daagse?

Waarom een Nationale Hoor2Daagse?

Waarom een Nationale Hoor2Daagse?

Als audicien heb je de taak om mensen met gehoorverlies zo goed mogelijk te helpen. Maar ook om gehoorschade te helpen voorkomen. Daarom organiseert Écoutez op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei 2019 de eerste Nationale Hoor2Daagse!

Gehoorschade
In mijn vorige blog kon u lezen hoe het gehoor werkt en hoe kwetsbaar onze oren zijn. Alles wat te hard, te veel en te vaak geluid produceert vormt een mogelijke aantasting van ons hoorvermogen. Audiciens beschikken over veel kennis. Ik beschouw het als onze morele plicht om die kennis te delen en mensen te waarschuwen voor gehoorschade. Vandaar dat het team van Écoutez de Nationale Hoor2Daagse organiseert. Maar er zijn meer goede redenen.

Lans breken voor slechthorendheid
We zien dat mensen met (beginnend) gehoorverlies over het algemeen veel te laat de stap naar een audicien zetten. Dat is geen goede zaak, want daarmee loop je het risico dat je gehoor sneller verslechtert dan nodig. Met de Nationale Hoor2Daagse willen wij de drempel naar onze hoorvestigingen verlagen. We willen laten zien dat een hooroplossing – net als een bril of een beugel – niets is om je voor te schamen.

Mooi gadget toch?
Zelf heb ik nog geen hoortoestel nodig, maar mocht ik er aan toe zijn, dan gaat mijn haar in een knot of in een staart: de oren én het hoortoestel prominent zichtbaar. Ik zal trots zijn op mijn hoortoestel. Ja mensen, u ziet het goed: een h-o-o-r-t-o-e-s-t-el. Mooi gadget toch?

Hoorlab | by Écoutez
En dan is er nog een aanleiding voor de Nationale Hoor2Daagse. Onze vestiging aan de Brinkstraat in Baarn wordt op dit moment ingericht met een Hoorlab, een ruimte van technisch vernuft waarin u verschillende hooroplossingen kunt testen en vergelijken. Deze wordt vrijdag 10 mei tijdens de aftrap van de Nationale Hoor2Daagse feestelijk geopend door de burgemeester van Baarn. Het bijzondere van het Hoorlab is dat ook de partner, het kind of een kennis van de slechthorende kan ervaren wat gehoorverlies betekent. Zo hopen we bij te dragen aan het begrip voor de slechthorende.

Programma Nationale Hoor2Daagse
De Nationale Hoor2Daagse belooft een muzikaal, informatief en verrassend evenement te worden met onder meer de prachtige klanken van de charmante mezzosoprane Mylou Mazali, een bezoek van burgemeester Mark Röell, boeiende lezingen over het gehoor, de psychologie van de slechthorende en over hooroplossingen door de tijd heen. We sluiten de Nationale Hoor2Daagse zaterdag 11 mei af met een exclusief optreden van hitzanger Thomas Berge. Komt allen!

Verrassing voor onze gasten
Bekijk het programma hier. Kom langs – dan ligt er ook een aardigheidje voor u klaar! We zien u graag op vrijdag 10 en/of zaterdag 11 mei 2019!

 

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien Écoutez


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien