Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85

De ziekte van Menière

De ziekte van Ménière is een ziekte van het gehoor- en evenwichtsorgaan. Deze ziekte kenmerkt zich door aanvallen van (draai)duizeligheid met klachten van het gehoor, zoals oorsuizen, gehoorverlies en/of een vol gevoel in het oor. Aanvallen treden vaak plotseling op, maar kunnen aangekondigd worden door oorklachten. Bij vermoeden van de ziekte is het belangrijk naar de KNO-arts te gaan.

Hulp van audicien

Omdat de ziekte gepaard gaat met gehoorverlies, kunnen onze hoorspecialisten iets betekenen voor mensen die de ziekte hebben. Met een hoortoestel kan het gehoorverlies gecompenseerd worden en kan het het oorsuizen maskeren. Mogelijk kan een hoortoestel ook een positief effect hebben op het evenwicht. Immers geluiden hebben ook een oriëntatiefunctie voor de ruimte waarin we ons bevinden. Geluiden geven structuur aan de ruimte om ons heen doordat we in staat zijn zowel de afstand tot als de richting van waaruit geluiden komen, kunnen bepalen.

Meer weten?

Als audicien weten de hoorexperts van Écoutez natuurlijk het een en ander van gehooraandoeningen, zoals de ziekte van Ménière. We zijn echter geen arts. Voor specifieke vragen over deze aandoening verwijzen we je naar de KNO-arts. 

Gratis boekje

Wat je moet weten om gehoorschade te voorkomen

Gehoorschade. Iedereen kan er vroeg of laat mee te maken krijgen. In dit handige e-book geven wij je praktische info om gehoorschade te voorkomen.
Vul je naam en mailadres in en je ontvangt een link voor het downloaden van het e-book: ‘Tien dingen die je moet weten om gehoorschade te voorkomen ‘.

Onze specialisten

Nancy Suik

Gastvrouw

Jacob Muys

Audicien

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien