Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85

Hooroplossingen

Vroeg of laat kan iedereen worden geconfronteerd met gehoorschade of gehoorverlies. Dat kan het leven behoorlijk ontwrichten. Dan moet je op zoek naar een hooroplossing die bij jouw past. Écoutez helpt je de beste hooroplossing te vinden. Door gehoorapparaten of hoortoestellen af te stemmen op persoonlijke wensen. 

De technologische ontwikkelingen op het gebied van horen en hoortoestellen gaan snel. Écoutez volgt deze op de voet. Goed om te weten is dat Écoutez alleen de beste merken gehoorapparaten of -toestellen levert. Want hooroplossingen moeten optimaal zijn. Voor jou kan alleen het beste goed genoeg zijn. 

Gehoorapparaat aanschaffen? Wat zijn je wensen?

Ieder mens heeft zijn eigen specifieke gehoorproblemen en ervaart deze op zijn of haar eigen manier. Niet elk hoortoestel is daarom voor iedereen geschikt. Niet elk gehoorapparaat kan alle gehoorverlies opvangen. En misschien heb je zelf een voorkeur. En wil je alleen maar een klein gehoorapparaat achter het oor. Of kies je toch voor een hoortoestel in het oor. Om rekening te houden met  persoonlijke voorkeuren, wensen en specifieke leefomstandigheden willen we onze klanten graag een beetje beter leren kennen. Pas dan kan Écoutez hooroplossingen op maat leveren. Dan krijgen mensen een hoorapparaat of hoortoestel dat bij hen past. En niet in de la verdwijnt, want dát horen we maar al te vaak!

Assortiment

Gehoorschade en ons assortiment

Gehoorschade komt voor in allerlei gradaties. Écoutez weet dat. Daarom zorgen wij voor een ruim assortiment aan hooroplossingen, zodat klanten altijd iets te kiezen hebben. Niet elke zaak in hoorapparaten werkt zo. Écoutez wel. Het is onze keuze. Wij hebben alleen de beste internationale A-merken in ons assortiment. Het gaat immers om het gehoor en het leven van onze klanten. Die willen de beste hooroplossing.

Gehoorschade en de extra hooraccessoires

Om hooroplossingen nog verder te verfijnen, leveren wij diverse extra accessoires. Bijvoorbeeld om comfortabel naar de radio, tv of mobiele telefoon te luisteren. Gehoorschade is geen pretje, maar gelukkig is er meer mogelijk dan menigeen denkt.

Meer weten? Neem contact op met onze  hoorspecialisten.

Onderhoud

Hoortoestel en onderhoud

Mensen die een hoortoestel krijgen, moeten daar vaak aan wennen. Dat hoort erbij.  Voordat je bij Écoutez met je nieuw hoorapparaat de winkel uitloopt, nemen we samen rustig een aantal zaken door. Voor een goed functionerend hoortoestel is onderhoud namelijk essentieel. Dat leggen we stap voor stap uit. We laten zien hoe je het hoorapparaat met een tissue en een beetje alcohol kunt schoonmaken. En hoe je er met behulp van droogcapsules of een verwarmd, bacteriedodend bakje met UV-licht voor zorgt dat het hoortoestel goed droog blijft.

Filmpjes

Omdat goed onderhoud van het hoortoestel belangrijk is, hebben de een paar filmpjes gemaakt waarin we laten zien hoe je bijvoorbeeld het hoortoestel schoonmaakt. Je kunt heel veel zelf doen. Daar heb je Écoutez niet bij nodig. Dat scheelt je tijd.

Kijk hier wat jezelf kunt doen om je hoortoestel goed te onderhouden.  

Onderhoud in het buitenland

Omdat wij uitsluitend internationale A-merken in ons assortiment hebben, kun je altijd en overal met het hoortoestel terecht. Ook als je in het buitenland bent. Dus als het hoorapparaat niet doet wat je ervan verwacht, kun je bij audiciens vragen om onderhoud of batterijen aanschaffen. 

Vragen?

Lukt het niet om zelf het hoortoestel schoon te maken? Ook niet aan de hand van de filmpjes? Of heb je vragen over het onderhoud van jouw hoortoestel? Meer technisch van aard? Neem dan contact op met één van onze hoorspecialisten.

Batterijen

Wij realiseren ons goed dat een hoortoestel het leven weliswaar aangenamer en completer kan maken, maar dat je het gedoe met die batterijtjes liever kwijt dan rijk bent. Daarom speuren wij constant naar nieuwe hooroplossingen zoals oplaadbare gehoorapparaten. Toch werken de meeste hoortoestellen nog steeds met batterijtjes die met enige regelmaat vervangen moeten worden. Voor sommigen kan dat een probleem zijn. Bijvoorbeeld door slechtziendheid of vanwege trillende handen. De hoorspecialisten van Écoutez staan ook bij het vervangen van batterijen voor je klaar. Dan schenken wij ondertussen gezellig een kopje koffie en zorgen dan het verwisselen gefikst wordt.

Soorten batterijen voor het hoortoestel

Er zijn 4 maten batterijen: type 10 (geel), type 312 (bruin), type 13 (oranje) en type 675 (blauw). Welke batterijen nodig is voor jouw hoortoestel, hangt af van het type. Dat weten wij natuurlijk als geen ander.

Twijfels? Geen zorgen. Kom langs of neem contact met ons op! 

Slaapdoppen

Gezonde nachtrust met de juiste slaapdoppen

Mensen met gehoorschade vinden bij Écoutez altijd de hooroplossing die bij ze past. Maar ook mensen zonder gehoorschade weten Écoutez te vinden. Ons assortiment omvat naast hoortoestellen tevens een oplossing voor hen die de slaap niet kunnen vatten vanwege omgevingsgeluid. Een drukke buurt met voorbijrazend verkeer. Een snurkende partner. Geluid van de buren. Wat de reden ook is, de slaapdoppen van Écoutez dempen het geluid op voortreffelijke wijze.

Zacht en comfortabel

Onze slaapdoppen zijn van zacht materiaal en hol gegoten. Daardoor zijn ze zeer comfortabel in het gebruik. En een juist middel voor goede nachtrust. Welterusten alvast!

Meer weten over slaapdoppen? Kom langs in onze winkel voor advies of neem contact op.

Gehoorbescherming

Pas op voor gehoorschade

Voorkomen is beter dan genezen. Een cliché dat we onze klanten met gehoorschade of gehoorverlies niet vaak hoeven uit te leggen. Toch komt gehoorschade vaker voor dan menigeen denkt. Gehoorschade kan bovendien heel geleidelijk ontstaan. Zonder dat je er erg in hebt. 

Écoutez maakt zich sterk voor het voorkomen van gehoorschade. Onze hoorspecialisten wijzen waar mogelijk op de risico’s. Want als je wordt blootgesteld aan te veel geluid, loop je het risico op gehoorschade. Soms zelfs blijvend. Verkeer je vaak in dat soort situaties – bijvoorbeeld tijdens werk – dan is het belangrijk om de oren goed te beschermen. Veel bedrijven stellen zulke bescherming zelfs verplicht.

Gehoorschade beperken door goede gehoorbeschermers

De gehoorbeschermers van Écoutez worden op maat gemaakt. Daardoor zijn ze niet alleen comfortabeler in gebruik dan de universele oordopjes, ze beschermen ook beter. Als de pasvorm perfect is, kan er immers geen schadelijk geluid langs de gehoorbeschermers lekken. Zo wordt het risico op gehoorschade aanzienlijk beperkt.

Meer weten over onze gehoorbescherming? Wat gehoorbeschermers kunnen doen voor medewerkers van jouw bedrijf? Neem contact op en informeer bij onze hoorspecialisten naar de mogelijkheden. 

Onze specialisten

Nancy Suik

Gastvrouw

Jacob Muys

Audicien

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien