Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85

Otosclerose

Otosclerose is een erfelijke progressieve ziekte die iemand langzaam slechthorend maakt. Het gehoorverlies kan zich bij otosclerose in één of beide oren voordoen. De aandoening komt alleen voor in het bot rond het slakkenhuis. Als dit op de grens van het midden- en binnenoor gebeurt, dan kan dit gehoorverlies en oorsuizen veroorzaken.

Behandeling otosclerose

Tegen otosclerose bestaan geen medicijnen. Gelukkig zijn er wel meerdere behandelingen mogelijk. Een daarvan is een operatie om otosclerose te verhelpen.

In plaats van opereren kan de patiënt in overleg met zijn arts ook kiezen voor een hoortoestel. Doordat otoclerose zowel de zachte als harde geluiden evenveel dempt, zal de audicien of audioloog het hoortoestel lineair instellen. Bij een lineaire instelling versterkt het hoortoestel zachte en harde geluiden evenveel.

Meer weten?

Als audicien weten de hoorexperts van Écoutez natuurlijk het een en ander van gehooraandoeningen, zoals otosclerose. We zijn echter geen arts. Voor hele specifieke vragen over deze aandoening verwijzen we je naar de KNO-arts.  

Gratis boekje

10 dingen die je moet weten om gehoorschade te voorkomen

Gehoorschade. Iedereen kan er vroeg of laat mee te maken krijgen. In dit handige e-book geven wij je praktische info om gehoorschade te voorkomen.

Vul je naam en mailadres in en je ontvangt een link voor het downloaden van het e-book: ‘Tien dingen die je moet weten om gehoorschade te voorkomen ‘.

Onze hoorexperts

Nancy Suik

Gastvrouw

Jacob Muys

Audicien

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien