Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Alles draaide om aandacht tijdens de Nationale Hoor2Daagse

Alles draaide om aandacht tijdens de Nationale Hoor2Daagse

Informeren over gehoorschade, het taboe rond gehoorverlies doorbreken en slechthorenden een hart onder de riem steken. Dat waren de redenen om de Nationale Hoor2Daagse te organiseren. Een succes!

Drempelverlagend
We wilden met onze Nationale Hoor2Daagse van 10 en 11 mei de drempel naar de audicien verlagen. Dat is gelukt, want beide dagen zat onze zaak in Baarn bomvol. Vooral de lezingen die we hadden georganiseerd bleken te voorzien in een behoefte. Onze gasten hingen aan de lippen van psycholoog/hoorcoach René van der Wilk, KNO-arts dr. Frima, oud KNO-arts dr. Van der Wal en Phonak-specialist Marvin Hoogerwerf. De ontwapende presentatie en ontroerende zang van mezzosopraan Mylou Mazali deden de rest. “Het lijkt hier wel een feestje”, aldus een van onze gasten.

Burgemeester eerste bezoeker Hoorlab
De Hoor2Daagse begon met een bezoek van burgemeester Mark Röell, die in onze Baarnse vestiging ons gloednieuwe Hoorlab opende. Hij prees ons initiatief om aandacht te vragen voor gehoorschade. Nieuwsgierig onderging hij de test met twee minuscule hoorapparaten, die ik voorzichtig bij hem aanbracht ten overstaan van het publiek. De hoortoestellen kon ik door middel van een app nauwkeurig instellen. Hij was zichtbaar onder de indruk van de technologie. “Goh, ik wist niet dat dit bestond”.

Zich gehoord voelen
De reacties van de bezoekers waren positief en hartverwarmend. “Wat een fantastisch programma”,  zei de één. “Ik voel mij gehoord”, zei een ander. “Ik ben bijna blij om slechthorend te zijn”, liet weer een andere gast zich ontvallen. We sloten zaterdagmiddag af met een optreden van Thomas Berge. Heerlijk om jong en oud te zien dansen, klappen en meezingen. Kijk, daar doen we het voor, zei ik tegen mijn zus Ilse, die in de USA bezig is om ook daar Écoutez op te zetten. Terugblikkend kunnen we concluderen dat alles draait om aandacht, gewoon van mens tot mens.

Bekijk de film
Nog even nagenieten van de Hoor2Daagse, bekijk dan het filmpje. Hierin wordt ook het Hoorlab nog eens uitgelegd. Of kijk op de hoor 2 Daagse pagina voor een fotoimpressie. Hartelijk dank voor uw komst!

 

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien Écoutez


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien