Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Week tegen de Eenzaamheid

Week tegen de Eenzaamheid

Van 1 t/m 8 oktober 2019 is het de Week tegen de Eenzaamheid. Écoutez steunt dit initiatief met een koffietafel op dinsdag 1 oktober.

Volgens cijfers van het ministerie van VWS voelt meer dan een miljoen Nederlanders zich eenzaam. In mijn eigen omgeving zou 43% van de inwoners zich eenzaam voelen – dat geldt voor zowel Baarn als Soest.

Sociaal isolement door gehoorverlies
Hoewel mijn ervaring leert dat mensen met gehoorverlies eerder kans hebben op een sociaal isolement dan mensen die wel goed kunnen horen, zijn dat cijfers waar ik best van schrik. Ik heb het idee dat eenzame mensen een hechte, emotionele band met anderen missen. Of ze hebben minder contact met andere mensen dan ze zouden willen. Ik denk dat het een groot verborgen probleem is: mensen zullen niet vaak toegeven dat ze zich eenzaam voelen.

Het goede voorbeeld geven
Ik besef heel goed dat je eenzaamheid niet van de één op de andere dag oplost, maar de Week tegen de Eenzaamheid maakt ons allemaal weer even bewust van het feit dat er mensen in onze directe omgeving zijn die aandacht nodig hebben. Écoutez geeft graag het goede voorbeeld door een open koffie te organiseren op dinsdag 1 oktober bij ons in de Brinkstraat in Baarn.

Dinsdag 1 oktober: kom langs!
Geen poespas, geen programma en geen verplichtingen. Gewoon voor wie zin heeft in koffie of thee met wat lekkers, en een praatje met elkaar. We draaien muziek en zorgen voor kranten op de leestafel. Het wordt vast heel gezellig. De koffietafel vindt plaats op dinsdag 1 oktober 2019 van 14.00 tot 16.00 uur bij Écoutez in de Brinkstraat 22-24 in Baarn. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom en er zijn geen kosten aan verbonden. Graag tot ziens!

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien Écoutez


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien