Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Konstantin Klemm, Triage Audicien bij Écoutez

Konstantin Klemm, Triage Audicien bij Écoutez

‘Ik hoor er weer bij’, daar doe ik het voor

‘Ik kan een mooi verhaaltje houden over hoe Écoutez mensen helpt met beter horen. Liever laat ik mensen zelf ervaren wat het is om beter te kunnen horen. Om de krant te horen kraken, de vogels in de boom tegenover het huis te horen zingen of de tv weer op normaal volume te kunnen hebben staan. Dan weten mensen namelijk precies wat wij van Ecoutez bedoelen met ‘u hoort er weer helemaal bij’. Aan het woord is Konstantin Klemm. Hij is inmiddels drie jaar en een paar maanden een vaste kracht in het team van Écoutez.

Sinds vorig jaar september gediplomeerd triage-audicien. Voor nog meer service, kennis en kunde bij Écoutez. ‘Ik doe dit werk met liefde en vol aandacht omdat ik er mensen mee kan helpen. Het is echt mensenwerk, dat is de kern van dit vak. We willen geen doosjes schuiven, maar iedereen een oplossing op maat bieden zodat ze er weer bij horen. En dan moet je weten dat de meeste mensen er tussen de zeven en tien jaar over doen om bij een audicien naar binnen te stappen. Vaak nadat de omgeving heeft aangedrongen.

Omdat het hen opvalt dat iemand minder hoort. Als iemand dan uiteindelijk denkt, oké, ik laat me testen, heeft hij of zij al lang niet meer heel goed gehoord. En als degene na een hoortest zich realiseert wat hij gemist heeft en dan gaat voor een optimale hoorervaring…. Mooi vind ik dat. Daar doe ik het voor. Een gehoortest zou eigenlijk net zo normaal moeten zijn als een test van de ogen. Mensen krijgen er vaak zoveel voor terug. Bij twijfel, gewoon een afspraak maken zou ik zeggen. Natuurlijk hoeft minder horen niet altijd een hoorprobleem te zijn. Gehoorverlies kan ook te maken hebben met vermoeidheid, drukte, stress of een verstopt oor. Daar komen we dan eenvoudig achter. En dan hebben we ook een hooroplossing moet u maar denken. Maak een afspraak en kom eens langs. Ik help u graag.’

Volgende keer schrijft Lisette over hoe u weet dat u uw hoortoestel moet vervangen.


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien