Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Invloed van gehoorverlies op luisterinspanning

Invloed van gehoorverlies op luisterinspanning

Gehoorverlies zorgt ervoor dat luisteren meer moeite kost. Dit kan leiden tot meer vermoeidheid en stress in het dagelijks leven. In Amsterdam UMC, locatie VUmc heeft de sectie Ear & Hearing van de afdeling KNO de invloed van gehoorverlies op de luisterinspanning in het dagelijks leven onderzocht. Deze studie, genaamd REAL-HEARING, deed hiervoor metingen tijdens een laboratoriumonderzoek en in het dagelijks leven.

Het onderzoek bestond uit twee onderdelen: een bezoek aan het lab in het ziekenhuis van ongeveer 2,5 uur en metingen tijdens het dagelijks leven. Deelnemers droegen 24 uur lang meetapparatuur op twee verschillende dagen. Ook moesten er via een app korte vragenlijstjes worden beantwoord.

Uitkomsten

Onderzoekers zijn bezig met het verwerken en analyseren van de data. Eerste twee artikelen staan op stapel en zodra ze gepubliceerd zijn in wetenschappelijke tijdschriften zullen deelnemers hierover bericht ontvangen. Daarnaast zullen de teksten gedeeld worden op de website van Real Hearing en in de sociale media. De uitkomsten van het onderzoek worden in de loop van 2024 verwacht. Wij plaatsen dan een kort verslag op deze site.

Klik hier voor meer informatie over onderzoek naar horen.


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien