Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Actie in maart = Wees lief voor je oren!

Actie in maart = Wees lief voor je oren!

Wees lief voor jouw hartedief! Een tekst die past bij Valentijnsdag natuurlijk. De dag om jouw liefde in het zonnetje te zetten. Valentijnsdag inspireerde Écoutez om de liefde voor het gehoor een maandlang te promoten. Met als boodschap: wees lief voor je oren. Voorkom gehoorschade.

Nu de liefde door de lucht dartelt, vraagt Écoutez je om ook lief te zijn voor je oren. Lisette Kolenbrander legt uit: ‘De maand maart staat bij ons in het teken voor liefdevolle aandacht voor je gehoor. Om gehoorschade te voorkomen. We kunnen het niet genoeg benadrukken. Gehoorschade is een veelvoorkomend probleem. Google maar eens. Binnen no time zul je cijfers vinden waarvan je onder de indruk raakt.’

Cijfers

Onderzoek van VeiligheidNL en Erasmus MC uit 2020 laat zien dat naar schatting 13 procent van de Nederlandse bevolking van 40 jaar en ouder een gehoorverlies heeft van meer dan 35 decibel. Dit komt neer op 1,2 miljoen mensen die in het dagelijks leven moeite hebben met anderen te verstaan en die baat kunnen hebben bij een hoortoestel.

Kleine attentie

We delen onze kennis over gehoorschade graag. Mede omdat ook hier het gezegde geldt: voorkomen is beter dan genezen. Sterker nog: genezen is vaak niet aan de orde. Schade aan de trilharen in je oren is onomkeerbaar. Daarom vertellen we aan iedereen die het maar horen wil: wees zuinig op je oren. We hebben een kleine attentie gemaakt om de boodschap wat kracht bij te zetten. Vul je mailadres in en je ontvangt -gratis- een e-boekje met tips en adviezen om gehoorschade te voorkomen.

Gratis hoortest

Ervaar je slechthorendheid? Blijf daar dan niet mee doorlopen. Het klinkt misschien gek, maar des te eerder gehoorverlies wordt gediagnosticeerd, hoe beter het is. Gehoorschade kan in een vroeg stadium namelijk beter worden behandeld. Een behandeling verkleint de kans dat het gehoorverlies verder toeneemt. Hoe eerder je je oren test bij een audicien met een hoortest en om een hooroplossing vraagt, hoe beter het is voor je gehoor. Maak een afspraak met één van onze hoorexperts. Dat is pas lief voor je oren!

Wees lief voor je oren.

(Dat hoort erbij, vinden wij.) Meer informatie op www.ecoutez.nl


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien