Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Audicien mag direct verwijzen naar KNO-arts

Audicien mag direct verwijzen naar KNO-arts

Als triage audicien nemen we bij Écoutez hoortesten af. Sinds 1 januari 2023 mogen we van daaruit direct verwijzen naar de KNO-arts. De route hoeft dus niet meer te lopen via de huisarts. Een positieve ontwikkeling die tijdwinst en vermindering van zorgkosten oplevert.

Deze directe manier van verwijzen zorgt voor minder werk voor huisartsen. Maar betekent ook een verlaging van de zorgkosten. Daarbij komt dat patiënten minder lang hoeven te wachten op hun afspraak bij de KNO-arts of audiologisch centrum. Positief dus voor iedereen: huisartsen, audiciens en mensen met gehoorverlies.

Korte lijnen

Wekelijks nemen onze audiciens minimaal tien hoortesten af. De uitkomsten worden volgens strakke protocollen geanalyseerd. We kunnen dan ook prima inschatten welke patiënten met gehoorproblemen een verwijzing naar de KNO-arts nodig hebben. Meten is weten, luidt ons credo. En de controle van het gehoor via de gratis gehoortest is een uitstekend middel om gehoorverlies te checken.

We werken al jaren samen met onder andere Pento Audiologisch Centrum Amersfoort en de KNO-artsen van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en Baarn. Dit zorgt voor korte lijnen. Als we een meting niet vertrouwen weten we wat ons te doen staat; verwijzen! Het oor en het gehoor is onze expertise. Daarbij zijn onze audiciens uitstekend op de hoogte van de richtlijnen en volgen ontwikkelingen op hoorgebied op de voet.

Het aangepaste verwijstraject zet de huisartsen niet buiten spel. Indien mensen daar toestemming voor geven, informeren we de huisartsen over de uitslag van de hoortest. Dit kan verstandig zijn om het patiëntendossier volledig te houden.

Mensen met gehoorproblemen of vragen over hun gehoor zijn bij Écoutez in vertrouwde handen. Heb je vragen? Neem dan contact op via (035) 543 19 85 of info@ecoutez.nl.

Meer weten?

Even nalezen hoe het nieuwe verwijstraject eruitziet? Kijk dan hier.

Nieuwsgierig naar de stand van zaken van jouw gehoor? Wil je eens lief zijn voor je oren? Maak dan een afspraak voor een gratis hoortest. Dat kan hier.


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien