Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85

Otoplastieken: oordoppen op maat

Otoplastieken is een mooi woord voor oordoppen op maat. Ze zijn zeer geschikt voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld geluid of lawaai op hun werk. Of voor mensen die zich willen beschermen voor extreme muziekgeluiden bij festivals en concerten. 

Oordoppen op maat zitten als gegoten waardoor je geen last hebt van geluid-lekkage. Er piept dus geen geluid langs de otoplastieken. Zo doen ze hun werk uitstekend en bieden ze gehoorbescherming.

Hoe werken oordoppen op maat?

Doordat we kiezen voor een specifiek filter die de schadelijke tonen wegfilteren hebben dragers van otoplastieken geen last van de geluiden. Zo wordt het gehoor beschermd en  voorkomen ze gehoorschade. Een oordop op maat voor bijvoorbeeld bouwgeluiden (bij steiger- of woningbouw) werkt voor een bepaalde frequentie. Dat terwijl otoplastieken voor muziek het gehele geluid (alle frequenties) evenveel dempen waardoor alle tonen in muziek goed hoorbaar zijn. Wel de lusten en niet de lasten, zeg maar. En dat is precies wat je wilt.

Otoplastieken laten aanmeten

Wij meten otoplastieken aan in onze winkel in Baarn. Daarvoor maken we een mal van het oor. Dat is een soort blauwdruk in kunststof. Wij plaatsen een watje in de gehoorgang en spuiten er medische tweecomponentenpasta in. Dat voelt een beetje vreemd, maar werkt heel goed. De pasta laten we kort uitharden en zo ontstaat de mal voor de oordoppen op maat. Deze mal sturen wij op naar het lab en daar worden de oordoppen gemaakt. Precies passend! 

Kosten van oordoppen op maat

Er zijn verschillende oordoppen op maat te maken. De kosten van het op maat maken van oordoppen variëren. Afhankelijk van het soort dat je kiest. De prijzen per paar: 

  • gehoorbeschermers voor bouwgeluiden etc €125
  • gehoorbeschermers voor muziek € 165
  • slaapdoppen € 90
  • zwemdoppen € 80

De gemiddelde levertijd is twee weken.

Onze specialisten

Nancy Suik

Gastvrouw

Jacob Muys

Audicien

Lisette Kolenbrander

Triage Audicien