Skip to main content
Bekijk hier onze laatste nieuwsbrief | direct contact 035 543 19 85
Lisette’s blog over gehoorschade en het Écoutez Adviespanel

Lisette’s blog over gehoorschade en het Écoutez Adviespanel

Om ons thema Luisteren extra kracht bij te zetten hebben wij een Écoutez Adviespanel. De eerste groep klanten is aan het woord geweest. Dat gaf verrassende inzichten over gehoorschade die ik graag met u deel.

Gehoorschade
In mijn vorige blog kon u lezen hoe Écoutez horen en luisteren dichter bij elkaar wil brengen. Bottom line: door goed naar onze klanten te luisteren, kunnen we onze hooroplossingen nog verder optimaliseren. Om de koe bij de horens te vatten hebben wij een groep klanten (leeftijd: van 42 tot 85) bijeengebracht en hen het hemd van het lijf gevraagd. Rode lijn van hun verhaal: meer begrip en respect voor gehoorschade, gehoorverlies en slechthorendheid zou heel welkom zijn. “We kunnen het onze medemens niet kwalijk nemen, maar er is eigenlijk niemand die precies ervaart wat ik ervaar”, zei één van hen.

Gehoorverlies en schaamte
Schaamte voor een hoortoestel? Nee, daar hebben ze geen last van. Eerder van gevoelens van onzekerheid. Een dame, al van jongs af aan slechthorend, vertrouwde ons toe dat ze zich vroeger als kind met aangeboren gehoorverlies zelfs dom en eenzaam voelde. Dit beeld, het gevoel dat je er niet bij hoort, sluit naadloos aan bij onze ambitie. Écoutez wil dat mensen er weer bij horen. Dat bereiken we niet door een gratis hoortest, het eerste het beste hoortoestel aan te bieden en je klant daarna het beste wensen – succes ermee, we zien u over vijf jaar wel weer terug.

Gehoorschade: vele oorzaken
Hoe dan wel? Daarvoor moet je ervan doordrongen zijn dat gehoorschade vele oorzaken en gradaties kent en dat geen mens hetzelfde is. Vandaar dat wij onze klanten altijd meerdere hoortoestellen laten proberen. Net zo lang tot hij of zij zegt: “Hé, maar dit is het! Nu ga ik weer met plezier naar het theater, naar mijn vaste bridgeavond of uit eten met mijn partner.”

Erkenning voor gehoorschade en gehoorverlies
Wij merken dagelijks, ook aan de reacties uit het Écoutez Adviespanel, dat er veel behoefte is aan begeleiding. Mensen met gehoorschade willen hun verhaal kwijt. Ze willen erkenning, ze willen dat hun partner ervaart wat zij horen, of liever gezegd: wat zij niet horen. Dat nemen we serieus. Vandaar dat wij binnenkort ons eigen Hoorlab | by Écoutez gaan inrichten. Een plek vol technologische hoogstandjes waar je als partner (of als kind van)  ervaart wat de slechthorende ervaart.

Het Hoorlab | by Écoutez voorziet duidelijk in een behoefte. Dragers van een hoortoestel, mensen met beginnend gehoorverlies en andere geïnteresseerden willen graag laagdrempelig kunnen ‘experimenteren’ met verschillende hooroplossingen. Dat is vanaf straks mogelijk in ons hoorcentrum.

Ook deelnemen aan het Écoutez Adviespanel? Dan wordt u getrakteerd op een fijn avondje uit! Neem contact met ons op.

Wij horen graag van u!

 

Lisette Kolenbrander

Vakbekwaam Audicien Écoutez


Onze specialisten

Lisette Kolenbrander

Hoorspecialist / Triage Audicien

Jacob Muys

Hoorspecialist / Audicien